ανέβα

Magnanimus Trio

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Το Magnanimus Trio δημιουργήθηκε από τρεις φίλους, τον Χρήστο Μπάρμπα (πιάνο, καβάλ, φωνή), τον Δημήτρη Τασούδη (τύμπανα, πιάνο, φωνή) και τον Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο, φωνή), τον Σεπτέμβρη του 2010. Γνωρίστηκαν τη δεκαετία του ’90, όταν ήταν συμφοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

H δημιουργία του Magnanimus Trio προέκυψε ως ανάγκη να συνδυαστούν όλες οι μουσικές επιρροές τους σε ένα σχήμα, χωρίς την ανάγκη σαφούς προσδιορισμού και χαρακτηρισμού της μουσικής τους, αλλά με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική, απαλλαγμένη- όσο είναι εφικτό- από περιορισμούς, τόσο “στυλιστικούς” όσο και αυτούς που προκύπτουν από τη μουσική βιομηχανία. Πρέπει ωστόσο να αναφερθεί πως σημαντικό μέρος στη διαδικασία της μουσικής δημιουργίας έχει ο αυτοσχεδιασμός, ως μέσο που συνδέει σε πραγματικό χρόνο τις μουσικές ιδέες και επιρροές.

Η τροπικότητα (οι τροπικές μουσικές χρησιμοποιούν τον “τρόπο” ως βάση της σύνθεσης, σε αντιπαραβολή με την κλασική τονική μουσική και λειτουργική αρμονία) είναι δομικό στοιχείο στη μουσική τους, τόσο όσο και η τάση να εξερευνηθεί κάθε στιγμή μουσικής πράξης και να αναδυθούν μελωδίες μέσω προσεκτικής ακρόασης του παραγόμενου ήχου. Στις συναυλίες του σχήματος, στοιχεία τροπικής jazz μπορούν να συνδυαστούν με σύγχρονες και κλασικές ιδέες ή στοιχεία από μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου, με συνδετικό κρίκο σε πολλές στιγμές τον αυτοσχεδιασμό.

Λίντο Οργανισμός/ 2ο επίπεδο
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21:30
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2410532693& info@linto.gr

'
/