ανέβα

ο χώρος

Ο χώρος που διαλέξαμε για το εγχείρημα «Κλίμαξ», δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πεζόδρομο μπροστά στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το σημαντικότερο και ομορφότερο για μας σημείο της πόλης μας.

Ήταν ο στόχος μας, παρόλες τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που συνδέονται μ’ αυτό. Αυτό το κομβικό σημείο της 3 πλευρών γωνίας επί των οδών Βενιζέλου και Ηφαίστου αποτελεί πέρασμα για πάρα πολλούς συμπολίτες μας και βρίσκεται στη μέση της πεζοπορικής διαδρομής που συνδέει το ιστορικό κέντρο της Λάρισας με το ποτάμι, που αποτελεί εδώ και καιρό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που κάνουν τη βόλτα τους ή τη γυμναστική τους. Σεβόμενοι την ιστορικότητα και την ατμόσφαιρα του αστικού αυτού τοπίου, διαλέξαμε 3 υλικά για την κατασκευή και τη διακόσμηση της «Κλίμακας», που συνάδουν και με τη φιλοσοφία μας:

Σκυρόδεμα, ξύλο και σίδηρος.

Τρία δομικά στοιχεία που συνταιριάχτηκαν, χωρίς πολλές επιτηδεύσεις, ώστε να αποτελέσουν ένα αρμονικό αισθητικό σύνολο που θα χαλαρώνει και δε θα ενοχλεί τον περαστικό ή τον πελάτη. Τα χρώματα και τα στοιχεία διακόσμησης είναι με προσοχή διαλεγμένα και ως επί το πλείστον χειροποίητα και από χρησιμοποιημένα υλικά.

Το κυρίαρχο φωτιστικό στην είσοδο του χώρου, αλλά και η σκάλα (κλίμακα), είναι τα 2 στοιχεία διακόσμησης του χώρου και, παράλληλα, άκρως απαραίτητα και λειτουργικά. Μεγάλη σημασία δώσαμε, επίσης, στην υγιεινή και στην καθαριότητα του χώρου και, φυσικά, στην όλη ατμόσφαιρα, όπου θέλουμε να θυμίζει παραδοσιακό εντευκτήριο.


'
/